torstai 5. toukokuuta 2011

Kierrätystä

Monena keväänä venerannassa on ollut huutava pula astioista, joissa voi sekoittaa maaleja, liimoja ja kyllästeitä. Esimerkiksi jahelihapakkaukset ovat hyviä kertakäyttöisiä maalausastioita isojen maalitonkkien sijasta. Hieman tasokkaammat levitepurkit toimivat taas puhtaina alustoina, joissa epoksin ja kovetteen voi sotkea tasaiseksi massaksi.

Tilannetta on ratkaistu pääsääntöisesti eineslihapullakuurilla. Evääksi venerantaan on lähtenyt läheiseltä bensikseltä Atrian lihapullapaketti, joka on sitten nautittu joko kylmänä tai kuumailmapuhaltimella lämmitettynä jo ensimmäisellä tauolla, jotta astia on saatu mahdollisimman nopeasti käyttökuntoon. Hyvä idea, mutta kevään mittainen lihapullatehokuuri aiheuttaa armottoman kuvotuksen tunteen pullasia kohtaan.

Toinen kikka on ollut kierrätys. Toisten jo käyttämien rasioiden tonkiminen roskalavalta ja niiden peseminen tärpätillä. Sattuman kauppaa, työtehoa hidastavaa ja hyvin turhauttavaa touhua sekin.

Viime kevättalvella päätimme, että tähän dyykkaamiseen tehdään nyt muutos. Aloimme kerätä talteen kaikki jauheliharasiat ja purkit, mitä normaalissa kotitaloudessa koko ajan syntyy. Tuloksena oli sekoituspurkkien osalta stressitön ja kivuton kevät - aina oli oikeanlainen ja puhdas astia käden ulottuvilla. Tätä siis lisää.

Saavuttuamme kesäiseltä viiden viikon Saaristomeripurjehdukselta takaisin kotiruokintaan, jatkoimme jo totutusti purkkien ja rasioiden keräämistä. Talven aikana jokaisesta makaroonilaatikosta, lasagnesta, porsaskastikkeesta ja meksikolaisesta fajita-illasta astianpesualtaan alakaappiin alkoi kerääntyä siisti nippu muovikaukaloita. Nyt voidaan todeta, että Wilhelmiinan kevätkunnostus ei tule jäämään tästä yhdeksän kuukauden aikana kerätystä satsista kiinni.Jauheliha-/suikaleliharasiat:  52 kpl
Voirasiat: 15 kpl
Muut: 21 kpl
Yhteensä: 88 kpl
Arvioitu tarve: noin 20 kpl

Kevät näyttää saammeko kaiken tuhotuksi Wilhelmiinan ja broidin tukevarunkoisen fiskarin, Matleenan, kevätkunnostuksissa. Epäilen. Mutta mitä muuta käyttöä näille nyt voisi keksiä, koska mukavaa tiskaustraditiota ei voi ilman haikeutta lopettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti