keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Mastokatoksesta apu ahtauteen

Sisäveneilykausi 2011-2012 alkoi lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Käytännössä veneen olisi voinut nostaa ylös jo paljon aiemmin, sillä syyskäyttö jäi työkiireiden takia todella vähäiseksi. Joka vuosi sama juttu, onneksi nyt oli lämmin marraskuun alku, sillä katosten ja syyshuoltojen tekeminen räntäsateessa olisi ollut todella mälsää, kun hommat olisi voitu hoitaa kuulaassa syykuisessa auringonpaisteessakin. Loppu hyvin, kaikki hyvin - vene pötköttää nyt turvallisesti lahoista kakkosnelosista rakennetun kirkkomaisen katoksensa suojissa odottaen kevättalven kunnostuksen alkua.

Viime keväänä heräsi Verkkosaaren telakkapaikalla ajatus naapurifolkkari MeriMikin omistajien kanssa yhteisestä mastokatoksesta. Alueen mastotaapelit ovat varmaankin tarkoitettu lähtökohtaisesti alumiinimastoille, koske taapeleissa ei ole mitään katosta. Olemme aikasempina vuosina änkeneet folkkariemme mastot veneiden kanssa katosten sisään, joka on aiheuttanut kyllä aika paljon harmia ja ahtautta talven ja kevään kunnostustöiden aikana. Nyt hommaan tehtiin raju stoppi ja suunnitelmista siirryttiin suoraan toteutukseen.

Mastoille rakennettiin ensiksi kolme pukkia. Katoksen runko rakennettiin ekologisesti muiden jämäpuista, jotka raahattiin puulavalta. Katon rimotus syntyi MeriMikin katoksen ylijäämärimasta. Rakennelmasta tuli lähes neljätoista metriä pitkä, puolitoista metriä leveä ja korkea pötkylä, jossa mastot huilaavat nyt tämän kauden. Toivottavasti lumet ja muutkin möngertäjät pysyvät hökötyksen ulkopuolella koko pikän talven.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti