tiistai 27. syyskuuta 2011

Kauppakassi L-198 ja muita tulevaisuuden tuotteita

Syksyn aikana ei  suuria purjehduselämyksiä ole liiemmin kertynyt - ainakaan omalla veneellä. Eilen haimme jo vuodevaatteet pois homehtumasta todettuamme, ettei paatilla tule varmaankaan enää vietettyä öitä. Wilhelmiina pyritään nostamaan telakalle parin viikon sisällä, jotta se ehtii ainakin kunnolla kuivua. Sitä paitsi suojakatoksen rakentaminen räntäsateessa ei ole kokemusten mukaan erityisen lystiä puuhaa. Vaikka käytännön purjehdustoiminta onkin jäänyt taka-alalle, on Wilhelmiina ollut ajatuksissa paljon.
Syksyn kuuminta kassimuotia.

Kansanvene on näet kaunis myös painettuna. Kuvassa näkyvä kangaskassi on tosin tehtaan tuote, mutta painojälki on ihan omaa designia. Folkkarin rakennepiirrustus siirrettiin yksinkertaistettuna kalvolle, josta tehtiin mattopuukolla sabluuna. Sitten tekstiiliväriä levitettiin tasainen kerros painamiseen tarkoitetun seulan ja raakelin avulla. Kun väri oli kuivunut, se silitettiin kiinni kankaaseen. Purjenumero tehtiin samalla menetelmällä, mutta toisella sablonilla ja värillä.

Askartelutarvikkeet.

Lopputulokseen oltiin oikein tyytyväisiä, joten ryhdyimme tohkeissamme heti pohtimaan sarjatuotantoa. Alkuinnostuksen jälkeen askarteluvimma on jo helpottanut, mutta kenties joskus tulevaisuudessa saamme miehistölle nimikoidut tiimipaidat, kalsarit tai vaikkapa veneeseen homehtuneiden lakanoiden tilalle uutukaiset vuodevaatteet. Saapa nähdä mitä syntyy, mutta talven pitkinä iltoina on varmasti aikaa ideoida.